מדוע יש רק במושבה 4 ימי 'בית-ספר לחגים'?

משרד-החינוך מקיים זאת השנה השנייה ברציפות פרויקט ששמו 'בית-הספר לחגים' ואשר נועד לאפשר לתלמידים להמשיך להיות במסגרת בית-הספר 5 ימים במהלך חופשת חג-החנוכה, ועוד 5 ימים בחופשת חג-הפסח. הפרויקט הזה נועד להקל על ההורים להמשיך לעבוד עוד 10 ימים בשנה ולחסוך הודות לכך כ-1000 ש"ח עבור שני ילדים. משרד-החינוך גם מצהיר כי מדובר ביתרונות נוספים הגלומים התכנית הזאת, אבל בעקרון מדובר בשירות שמציעה המדינה בסכומים סמליים לכל החפצים בו.
אלא שנראה כי בזיכרון-יעקב מתנהלים הדברים קצת אחרת: בשנה שעברה הייתה המושבה בין 12 היישובים היחידים בארץ, שלא נטלו חלק פעיל ומלא ב'בבית-הספר לחגים' וזאת בטענה כי המועצה-המקומית לא הספיקה להתארגן כנדרש לקיום הפרויקט.
השנה נמצאה שיטה אחרת בזיכרון-יעקב ולפיה, הוחלט לקיים את 'בית-הספר לחגים' 4 ימים בלבד ולא 5 ימים כמו כל מקום אחר בארץ.
למה? תלוי את מי שואלים, אבל התשובה הרשמית של ראש-המועצה זיו דשא הייתה כי, אין מספיק מורים ורכזים מקצועיים לקיים את היום ה-5 של הפרויקט וגם הטעים כי, קיזוז היום האחרון נעשה באישור מחוז-חיפה של משרד-החינוך.
יכול להיות שעל-פי הגיון זה אפשר לשנות החלטות נוספות של משרד-החינוך, כמו למשל ביטול טיולים-שנתיים, בגלל מחסור בהורים מלווים וכדומה.
בתוך כך התברר כי לא כל חברי המועצה יודעים בכלל על קיומו של הפרויקט. כך למשל נשמע בישיבת-המליאה האחרונה חבר-המועצה אריה פולק, שואל בקול-רם על מה מדובר, ולפני שקיבל תשובה, הזדרז לבקש כי הפעילות תתבצע אחרי חג-הפסח...
הבורות של אריה פולק, נציג החרדים במועצה, אינה חדשה ומלמדת משהו על 'תרומתם' של החרדים לנעשה בזיכרון-יעקב וכי כל נושא שאינו קשור ישירות לאינטרס החרדי-מקומי, פשוט לא מעניין אותם והם משמשים, כמו בעבר, 'בובות-על-חוט', שיצביעו בעד או נגד בהתאם לרוב הנדרש.
עצוב מאוד.