משחקי-קואליציה

נכון אומנם כי נותרו כשבועיים עד לבחירות למועצה-המקומית זיכרון-יעקב ועדיין קיים סיכוי ממשי לעריכת סיבוב-שני ב-13 בנובמבר, אבל אפשר כבר 'לשחק' במשחקי קואליציה, בעיקר משום שבסיבוב-השני לא משתתפות הרשימות, אלא רק שני המועמדים שיזכו ברוב קולות בסיבוב-הראשון.
'המשחק' הזה נראה על-פניו פשוט למדי, בעיקר משום שהוא כפוף לנתון-בסיסי, שלא עתיד להשתנות ולפיו 'יש בקופה' 13 מנדטים בלבד.
ההנחה שלנו אומרת כי הרשימות 'הקטנות' והחדשות, לא יצליחו לגייס 750-780 קולות כדי לזכות לפחות במנדט בודד וכולן יישארו מחוץ למועצה.
מתוך כך, אנו מסיקים כי רק שתי רשימות יצליחו להשיג הקולות הנדרשים לכניסה למועצה והן רשימת הבית-היהודי בראשות פנינה סלומון והרשימה החרדית ובה נציגיו של רפי מנת.
ההערכה היא כי הבית-היהודי תשיג מנדט אחד ואילו לגבי החרדים, מנדט אחד מובטח להם ואילו השני נתון בסימן שאלה.
במידה שתרחיש זה אכן יתממש, יישארו 'בקופה' 10-11 מנדטים, לחלוקה בין הרשימות של זיו דשא, אלי אבוטבול וצחי ברוך.
בשלב הזה של 'המשחק' אפשר להניח כי זיו דשא יקבל 3-4 מנדטים, מה שיותיר 'בקופה' 6-7 מנדטים, אשר יתחלקו תחילה בין אלי אבוטבול לבין צחי ברוך. במצב כזה יכול אבוטבול לגרוף 3-4 מנדטים מתוכם, מה שישאיר לצחי ברוך 2 מנדטים בלבד.(במקרה הטוב).
מצב כזה עשוי ליצור קואליציה בין זיו דשא לבין הבית-היהודי ובסך-הכל יהיו בה 6 מנדטים, אחד פחות מהרוב הדרוש (7). לעומת זאת, יכולה להיווצר קואליציה בין אלי אבוטבול לבין החרדים וגם בה 6 מנדטים, אבל אז יעברו המנדטים של צחי ברוך למחנה של אבוטבול ואז יהיו לקואליציה שלו 7-8 מנדטים והוא יוכל להרכיב את המועצה הבאה.
חשוב כמובן להדגיש כי מדובר 'במשחקי קואליציה' המבוססים אך ורק על ניתוח המציאות הפוליטית, כפי שמשתקפת בעינינו, אף על-פי שעם כל הצניעות, אנחנו די בטוחים בה.