המושבה התייחדה עם הנופלים
אמש התקיים במתחם בית-התותחן בזיכרון-יעקב הטקס המסורתי לציון יום-הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, בהשתתפות מאות מתושבי המושבה, שגדשו את המקום להתייחד עם הנופלים.
אחרי הצפירה שבישרה את תחילת הטקס ברחבי ישראל, הזמינה המנחה סיגל זהבי את קובי שטיימץ לאמירת 'יזכור' ולאחריו הדליקה אורנה דורון, אלמנתו של גיל-חי בעל עיטור-העוז, שנפל בשנת 2009, את המשואה הגדולה.
הרב שלמה אבו נשא תפילת א-ל מלא רחמים ואז נשא יחיאל ששון, אביו של אריה מכלוף-ששון ,שנפל בשנת 1970 את אמירת 'הקדיש'.
ראש-המועצה זיו דשא נשא דברים לזכר הנופלים והזכיר את צעירי המושבה שהקריבו את חייהם להגנה על המדינה.
שלמה מנחם ריגש את הקהל הרב, כאשר סיפר כיצד גילה בתפקידו כקצין-משטרה, את גופתה של אחותו סימה מנחם הי"ד שנרצחה בפיגוע חבלני בשנת 2001. הרב מרדכי אברמובסקי שליט"א נשא דברים לעילוי נשמות הנופלים ובמתחם כולו לא נותרה עין יבשה, כאשר דיברה שיר וייס, אלמנתו של סא"ל אייל וייס שנפל בקרב.
יומי צוריאנו, גיסו של גולן חזן שנהרג, קרא שיר מרגש לזכרו ועדיאל צ'פיץ', אחיו של גבריאל צ'פיץ', שנפל בשנת 2010, הקריא קטע שכתב לזכר האח.
עופר לזמי הקריא את כל שמות 75 הנופלים מבני המושבה זיכרון-יעקב, שתמונותיהם ריצדו על מסכי-ענק ורגע אחרי תהלוכה קצרה של מניחי זרי-פרחים,והשמעת 'התקווה', הגיע הטקס המוקפד לסיומו, כאשר, מיכל ונדר-שוורץ, מנהלת מחלקת-התרבות של המתנ"ס המפיקה האחראית על הטקס, נושמת לרווחה.
ח"כ אכרם חסון: 'ברית-הדמים בינינו תימשך לנצח!"
בחלקה-הצבאית של בית-העלמין במושבה, התקיים היום בצהרים, הטקס לציון יום-הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה ובמרכזו נשא דברים נציג המדינה ח"כ אכרם חסון אשר הטעים בין היתר ואמר כי :" ברית-הדמים בינינו שהחלה בימי משה ויתרו, תימשך לנצח נצחים!".
גב' רוזה שלום התכבדה בהדלקת המשואה ואחרי אמירת 'יזכור' ותפילה לזכר הנופלים מפי סרן לוי אורנשטיין, אמר ששון יחיאל את 'הקדיש' והחזן הצבאי אורי בקנרוט נשא תפילת א-ל מלא רחמים.
אחרי הדברים המרגשים והמיוחדים של ח"כ אכרם חסון, הוא הניח את הזר הראשון בשם מדינת-ישראל ולאחריו הניחו בני משפחת אבוטבול את הזר הבא בשם המשפחות-השכולות ואחריהם הניחה מלי ישעיהו זר של אלמנות צה"ל. את זר-צה"ל הניח סא"ל דוד סער ואת זר המשטרה ושב"ס הניח סנ"צ יצחק חובב. דני שניר הניח את זר נכי צה"ל וראש-המועצה זיו דשא סגר את שורת מניחי הזרים בשם הרשות-המקומית.
שלושה מטחי-ירי ולאחריהם ההמנון-הלאומי נעלו היום את טקס הזיכרון הצבאי ושלחו את מאות האנשים להמשיך להתייחד עם הנופלים, למשך כ-8 שעות נוספות, עד פרוץ חגיגות העצמאות, בתפר הבלתי אפשרי שבין יגון לשמחה.
( התצלום באדיבות 'ארכיון תולדות המושבה)

.