top of page
חיפוש
עקבו אחרינו
  • Facebook Basic Black

מי השתתף בקבלת-הפנים לווילהלם השני?


בשנת 1898 נערך בארץ-ישראל ביקור היסטורי, כאשר הגיעו לחיפה, הקיסר הגרמני ווילהלם השני ורעייתו אוגוסטה וויקטוריה.

הזוג המלכותי הגיע לחיפה, שם הוקם במיוחד עבור הקיסר, מזח מיוחד שתוכנן על-ידי גוטליב שומאכר, איש קבוצת 'הטמפלרים' בעיר-הכרמל ובו גרם-מדרגות, שנועד לסייע לקיסר להתמודד עם מגבלה ממנה סבל בידו.

קודם להגעת הקיסר, פרץ מאבק עז בין יפו לבין חיפה, בכל הקשור להגעת ספינת הקיסר לארץ-ישראל ולבסוף גברה ידה של חיפה, בעיקר משום הלחץ שהפעילו 'הטמפלרים' על השלטון התורכי, בטענה כי עם הגיעו, ראוי שהקיסר ידרוך קודם על 'אדמה גרמנית' שנמצאה בבעלותם בחיפה.

מסעו של הקיסר ורעייתו החל בחיפה ב-11 באוקטובר 1898, נמשך ביפו ובירושלים והסתיים ב-26 בנובמבר 1898, כשיצאה הספינה הקיסרית לעבר ביירות.

ב-25 באוקטובר 1910 הוקם במרומי הר-הכרמל 'אובליסק' מיוחד, לציון ביקורו של הקיסר ווילהלם השני בעיר ולימים הוקם סביבו גן בשם 'קייזרספלאץ'.

בכל 26 באוקטובר נערכה סביב ל'אובליסק' חגיגה לזכר הביקור ההיסטורי.

על רקע זה מבקשת 'כרמים' למצוא עדויות, על מי מתושבי זכרון-יעקב שהשתתפו בקבלת-הפנים לקיסר הגרמני? האם הייתה זאת משלחת מטעם וועד-המושבה ואם כן, מה היה הרכבה? כל מידע נוסף בכל הקשור לביקור האמור, יתקבל ב'כרמים' בברכה.

#זכרונים #דפיכרמים #זכרוןיעקב

bottom of page