למה כדורסל יותר אינטליגנטי מכדורגל?
אומרים שהכדורגל הוא ענף הספורט הקבוצתי הפופולרי בעולם וכפי שפעם שאפו הכל להיות 'פלה' חלומם הרטוב של הצעירים היום להיות מסי או אפילו רונאלדו, הרבה יותר מהשאיפה להיות ג'יימס לברון או סטף קארי, כי אחרי הכל, אלה 'רק' כדורסלנים.
נראה כי השנים האחרונות הביאו ליצירת משוואה שונה כי הכדורסל, שהומצא בשנת 1891 על-ידי אחד, ג'יימס נייסמית',הוא משחק למי שהתברך באינטליגנציה גבוהה הרבה יותר מכל כדורגלן.
הסיבות לכך ברורות: כדורסלן חייב לקבל מאות החלטות מהירות ונכונות בזמן קצר ביותר, הוא נמצא תחת לחץ גופני ונפשי כבד יותר מכדורגלן וביצועיו נמדדים בפרמטרים רבים יותר והכל על שטח קטן.
לא בכדי תפקידו של מאמן כדורסל קשה ומורכב יותר מזה של מאמן כדורגל, שהרי גם הוא נדרש לקבל מאות החלטות המשפיעות באופן מיידי על מהלך המשחק, שלא לדבר על פסקי-זמן, שינויים בהרכבים ובתרגילים והכל תוך כדי משחק. היכולת לנצל למען הקבוצה יכולות אישיות של שחקנים, לבסס את המשחק על 'כוכב' מוביל או על יכולת קבוצתית וניצול הנתונים הגופניים של השחקנים, כל אלה מעמיסים על מאמן הכדורסל עומס מקצועי ונפשי כבד הרבה יותר מעמיתו, מאמן הכדורגל.
הכדורסל הפך להיות משחק אתלטי, פיזי, מהיר ומלא תהפוכות, כשהשחקנים נדרשים כל רגע נתון, להתאים עצמם למציאות המתחדשת על הפרקט. לשחקני כדורגל יש גם יתרון שבא לידי ביטוי בזמן הממושך יותר העומד לרשותם, לחשוב, להחליט ולבצע ואפילו לנוח במהלך המשחק, מה שנמנע מכדורסלנים.
אגב, מי שמבקש לעמוד מקרוב על עוד הבדל, מוזמן לצפות בראיונות שמקיימים מאמני כדורסל (גם בארץ!) בתום המשחקים: מדובר בהתבטאות רהוטה, אינטליגנטית, ברורה, בהירה וספורטיבית, לעומת עילגות חלולה של מאמני כדורגל.
ןעוד משהו ב'קטנה': צוות הסיקור של משחקי הכדורסל בערוצי-הספורט בטלביזייה הוא פשוט תענוג לעיניים ולאוזניים. מדובר באנשי מקצוע בעלי ידע מפליג, נוכחות טליביזיונית נעימה ויכולת סיקור שמעמידה בצל את עמיתיהם מהענף

המקביל, שם נמדדת האינטליגנצייה על-פי מה שנמצא לשחקנים ולפרשנים רק ברגליים...
בקיצור: הכדורסל הרבה יותר חכם, מבריק ואינטליגנטי מהכדורגל!