top of page
חיפוש
עקבו אחרינו
  • Facebook Basic Black

מה כתבו עיתוני-העולם?


מרבית עיתוני-העולם הקדישו מקום נרחב לסקירת חגיגות חג-המולד בעולם הנוצרי וכן סיכומים לשנת 2016. במקביל נמצא בעיתונות העולמית גם מקום לביקור היסטורי של ראש-ממשלת יפן בפרל-הרבור הוואי, יחד עם הנשיא אובמה לציון ההכרה היפנית בהפצצה שביצעו היפנים במלחמת העולם-השנייה. גם דרום-קוריאה זכתה בכותרות עולמיות בגין הצעדים המשפטיים הננקטים שם נגד הנשיאה המודחת וכך גם בארגנטינה, שם חשודה הנשיאה המודחת קריסטינה קירשנר בשחיתות. ישראל זכתה למספר כותרות על רקע החלטת מועצת-הביטחון נגד ההתנחלויות ותגובת ראש-הממשלה בנימין נתניהו ובעיתונים רבים ביכו את מותו של הזמר מייקל ג'ורג'.

במקומות אחרים בעולם עסקו העיתונים במגוון נושאים:

באיי-קוק הסמוכים לאוסטרליה כתב העיתון המקומי COOK ISLAND NEWS על בעיות חמורות בקבלת מזוודות בשדה-התעופה על-ידי תיירים המבקרים באי ועל קבלת פנים נלהבת לנציגת האיים בתחרות מלכת-היופי העולמית, שדורגה במקום ה-20 מתוך 117 מתמודדות ושזכתה גם בתואר 'מלכת הספורט העולמית'.

באיסלנד מדווח העיתון ICE NEWS על כך שרייקיויק היא הבירה היקרה ביותר באירופה, לתיירים בחג-המולד ועל כך שהשנה נמצאו בה 860 משפחות-עניות שנזקקו לתמיכה ממשלתית.

העיתון DAILY NATION המופיע בקניה, מדווח על דאגה מהבחירות בסומליה אך מרחיב על מותם של 15 היפופוטמים באגם-קנייטה, שהתייבש ואשר מימיו כבר מלוחים. כמו כן מדווח העיתון על מותה של אשה ושני ילדייה במהלך שוד של 80 גמלים באחד הכפרים.

בסרי-לנקה מופיע העיתון DAILY NEWS והוא מספר על מאבק מחודש בנגע תאונות-הדרכים באי ועל קנס של אלף R.M למי שייתפס כשהוא נוסע באוטובוס ללא כרטיס-נסיעה, קנס חדש שעודכן אחרי 10 שנים.

בגיברלטר מדווח העיתון GIBRALTAR CHRONICLE על מכירות גבוהות בחנויות שבאי, חרף גל הרכישות לחג-המולד באינטרנט. כמו כן מספר העיתון על התנגשות צוללת-גרעינית בריטית בספינת-תדלוק, שהסתיימה ללא נפגעים או נזק ועל הקשחה של האיחוד-האירופי כלפי בריטניה, בכל הקשור לרצונם של הבריטים לעזוב את האיחוד.

העיתון CALGARY HERALD מופיע בקנדה ומדווח על כך שטייסת-קרב ראשונה מאפגניסטן, ערקה לקנדה וביקשה שם מקלט-מדיני, אולם משרד-הביטחון הקנדי, דחה את בקשתה. העיתון מבכה גם את מותו של הזמר מייקל ג'ורג'.

באירן מתפרסם בשפה האנגלית AHLULBAYT NEWS והוא מספר על כך שנשיא רומניה דחה את מועמדותה של אשה מוסלמית, לכהן כראש ממשלת רומניה ועל כך ששר-ההגנה האירני, טוען כי ארה"ב רוצה לשמור על נוכחות דאע"ש במזרח-התיכון...

#זכרונים #עיתונות #זכרוןיעקב

bottom of page