top of page
חיפוש
עקבו אחרינו
  • Facebook Basic Black

האתיופים חגגו אתמול את חג-הסיגד


העדה האתיופית חגגה אתמול, 30 בנובמבר כט' חשוון, את חג-הסיגד.

מדובר בחג עתיק יומין, אותו ציינו יהודי אתיופיה במשך שנים רבות ואשר בעבר נועד להביע את הכיסופים שלהם לארץ-ישראל, את שייכותם לעם-ישראל, תורת-ישראל וארץ-ישראל.

משהתגשמה משאלתם והם עלו ארצה, סימל חג-הסיגד סוג של קול-קורא, לשמירה על אורח-חיים דתי ועל חזרה ודבקות בשורשים.

בחודש נובמבר 2007 פנו ראשי קהילת יהודי אתיופיה לרבנים הראשיים לישראל וביקשו לקבוע את חג-הסיגד בלוח החגים והמועדים העברי, גם משום שבחודש חשוון אין חגים אחרים, אבל עד היום, לא נענו.

לעומת זאת, ב-30 בנובמבר 2008 אישרה מליאת-הכנסת את הצעת-החוק של ח"כ אורי אריאל וקבעה את חג-הסיגד כחג-ממלכתי, המצוין כל שנה בטקס מיוחד במימון הממשלה. חג-הסיגד הוכר גם כ'יום בחירה' לעובדים מבני הקהילה האתיופית והם רשאים להעדר מעבודתם, לא על חשבון ימי-החופשה שלהם.

חג שמח לכל בני העדה האתיופית!

#זכרונים #חגהסיגד #זכרוןיעקב

bottom of page