מריחואנה חופשית בלב העיר

לפני כמחצית השנה נפתחה בשכונת 'פרימונט' בעיר סיאטל עוד חנות לממכר חופשי של מריחואנה. יש בסביבה שלטי הכוונה והכניסה לחנות מותרת לבני 21 ומעלה וכך גם רכישת המוצרים בחנות.
לאחר שנכנסים פנימה, נתקלים בשומר המבקש תעודת-זהות או דרכון ואחרי הצצה קצרה וחיוך גדול, הוא מאפשר את הכניסה..
החנות דומה לכל מקום אחר, בו מוכרים מוצרים מאחורי דלפקים ועל הקירות, יש ארונות זכוכית ובהם שלל גדול של מוצרי מריחואנה שונים, לעישון, להרחה, למריחה על הגוף, ללעיסה ואפילו עוגיות מלאות מהסם.
כאשר מבקשים לרכוש מוצר מסויים, נדרשת שוב הצגת תעודה מזהה או דרכון ואז מודיעים, משום מה, שאסור לפתוח את הבקבוק, הצנצנת או המוצר בתוך החנות. למה? לא הצלחנו להבין.
כל הסיפור הזה חוקי ו'כשר' למהדרין במדינת וושינגטון כולה ויש אפילו מפות וסיורים מודרכים למקומות גידול הצמחים ולאתרי הפקת מוצרי המריחואנה לסוגיהם.
המחירים 'בשמים' אבל נראה שהעסקים לא רעים ובעיקר השלטונות מצהירים,

כי פתיחת החנויות החוקיות האלה, פגעו באופן ניכר ב'שוק השחור' ובפשע.
שווה מחשבה...
