התסריטים ליום שאחרי הבחירות

הבחירות לראשות המועצה-המקומית זכרון-יעקב, יערכו אי"ה בעוד פחות משלושה שבועות וכל 'מחנה' עושה כמיטב יכולתו להגיע מוכן ל'יום הבוחר' ואולי גם ליום שלאחר מכן.
בשלב הזה של מערכת הבחירות, כבר אפשר להצביע על שלושה תסריטים אפשריים, המתקבלים על הדעת ואשר עשויים לקבוע את זהות מי שישב בלשכת ראש-המועצה, בתום מסע הבחירות וגם, אם תרצו, מה מחכה לו/לה שם ביום שאחרי.
התסריט הראשון מדבר על כך שהמוני בית זכרון-יעקב, יגיעו ב-21 ביוני לקלפיות ויעניקו למי מ-5 המתמודדים, את הרוב הדרוש (41% מכלל הקולות הכשרים) לזכות בבכורה ובא לציון גואל. אלא שכאן קיים גם סוג של תסריט-משנה ולפיו איש לא יזכה ברוב הנדרש ואז צפוי סיבוב שני, כעבור 14 יום והוא יערך בין שני המועמדים שזכו במספר הגבוה ביותר של מצביעים.
מכאן נגזרים שני התסריטים הבאים והראשון שבהם, מדבר על אפשרות שראש-המועצה הבא יהיה איציק בלה או שתהא זאת צילה רשף. במקרה כזה, לא צפויה שום בעיה להמשך תפקודה של המועצה-המקומית, משום שבכל אחד מהמקרים הללו, ייהנו רשף או בלה מרוב מובטח סביב שולחן המועצה.
התסריט השלישי מדבר על כך שזיו דשא, או עלוית פרוינד או פיני ממן, יזכו בבכורה ואחד מהם יתמנה לתפקיד הנכסף. במקרה הזה צפויה, מן הסתם, בעיה להמשך תיפקודה של המועצה-המקומית, משום שלא פרוינד ולא דשא וגם לא ממן, ייהנו מרוב סביב שולחן המועצה ומי מהם שיבחר, יאלץ להתמודד עם 'מועצה לעומתית' שבאופן 'טבעי', לא תאפשר לקבל שום החלטה וראש-המועצה תמיד ימצא עצמו במיעוט.
בתסריט הזה קיימים שני תסריטי-משנה. האחד מהם מדבר על פעולת-מנע, שניתן יהא לבצע במקרה שמישהו שאינו חבר-מועצה יבחר: מינוי סגן ראש-מועצה מתוך חברי הקואליציה ובכך יובטח אולי רוב בהצבעות. (אגב, הרבה מאוד תלוי, במקרה הזה, בהשפעה שתהיה עדיין לאלי אבוטבול שפרש, על חברי הקואליציה שלו, חברי סיעתו). על פניו קיימת גם אפשרות נוספת ולפיה יצליח זיו דשא, או שתצליח עלוית פרוינד, לבצע מהלך שיביא לפירוק הקואליציה ולמעבר של חלק מחבריה אליהם. דשא זקוק ל-5 כאלה כדי שיהיה לו רוב ואילו עלוית זקוקה ל-6 חברים שיעברו אליה. נכון לעכשיו, הסיכויים לכך שואפים לאפס.
תסריט-המשנה השלישי, אינו מבשר טובות (או אולי דווקא כן?) ולפיו תוקם 'מועצה לעומתית', שאינה מסוגלת לתפקד ולאפשר לראש-המועצה הנבחר לקבל החלטות. זהו מתכון בדוק למינוי "וועדה קרואה" מטעם משרד-הפנים, למשך שנתיים-וחצי, עד מועד הבחירות הבאות לרשות-המקומית (ע"ע: ערד, ירוחם, בני-ברק, לוד ועוד).
אלה התסריטים הנראים כיום אפשריים ומעשיים, שלושה שבועות טרם יום-הבחירות, אבל כבר למדנו לדעת שהפוליטיקה היא אומנות הבלתי-אפשרי ולכן, למרות כל שאמרנו כאן, הכל פתוח...