top of page
חיפוש
עקבו אחרינו
  • Facebook Basic Black

עלוית פרוינד מגבשת 'עיר ללא אלימות'


עלוית פרוינד, המתמודדת על ראשות המועצה המקומית זכרון-יעקב, קיימה השבוע פגישה עם דני שחר, מנכ"ל "עיר ללא אלימות" וזאת כחלק מהכנותיה ל'יום שאחרי'. מטרת הפגישה הייתה ללמוד ולגבש תכנית פעולה מתאימה לזכרון-יעקב, תוך התמקדות בחופשת-הקיץ הקרובה.

" מיד לאחר הבחירות, יצאו מאות בני-נוער לחופשת-הקיץ. מניסיוני "עיר ללא אלימות" מספקת מגוון של פתרונות תחת הכותרת "קייץ בטוח", לתעסוקה והפעלה של בני-נוער, מעורבות ושיתוף של הקהילה, העברת מסר של אפס-סובלנות לאלימות והתוצאה- הגברת תחושת הביטחון של התושבים" אמרה עלוית פרוינד " לכן קיימתי כבר כעת פגישה, על-מנת ללמוד את הנושא לעומק, להבין את מגוון האפשרויות, הרעיונות והפתרונות המתאימים לזכרון-יעקב ואת האפשרויות לשילוב התכנית במושבה".

מנכ"ל "עיר ללא אלימות", דני שחר, אמר:" התכנית מבוססת על נוסחה לפיה ההתמודדות היישובית תתבצע בתחומי האכיפה, החינוך, הרווחה, הפנאי והקהילה, בו-זמנית. מטה התכנית מלווה את היישובים, החל משלב מיפוי הצרכים ברשויות, הקמת המנגנונים היישוביים ובהמשך- יישום התכניות והערכתן".

עלוית פרוינד הטעימה כי " התכנית תואמת את תפיסת-העולם שלי, הנעה של תהליכים חברתיים וקהילתיים במרחב-הציבורי, שיתוף-פעולה של הקהילה והרשות-המקומית לטובת התושב ובמיוחד, לטובת הצעירים במושבה".

הפגישה השבוע היא חלק מסדרת פגישות שמקיימת עלוית פרוינד עם גורמים שונים במגוון נושאים, על-מנת ללמוד לעומק את הפתרונות המתקדמים ביותר בכל תחום ולהתאימם לאתגרים עימם מתמודדת המושבה כיום ואלה הצפויים לה בעתיד. במסגרת זאת, נפגשה עלוית פרוינד בשבוע שעבר עם יו"ר עמותת "תחבורה היום ומחר", הגב' תמר קינן. בפגישה זו נדונו נושאים שונים ובהם שיפור התחבורה-הציבורית בזכרון-יעקב, הקמת 'פיילוט' לביצוע 'שאטלים' לתחנת-הרכבת בנימינה ושיפור התשתית לרוכבי-האופניים. כמו כן נדון גם הטיפול בעומס התחבורה בשעות השיא במושבה ובאזור בתי-הספר.

מה ומי זה "עיר ללא אלימות"?

תכנית "עיר ללא אלימות" נבחרה לשמש תכנית-הדגל של ממשלת-ישראל והמשרד לביטחון-פנים, בתחום ההתמודדות עם התנהגות אנטי-חברתית, אלימות, עבריינות ופשיעה. ייחודה של התכנית במורכבותה הרבה וביכולתה ליצור אורגנים לשילוב כלל הגורמים ברשות המקומית, לעבודה משותפת. בבסיס התכנית נמצאת הנחת היסוד, לפיה על-מנת להתמודד עם אלימות בצורה אפקטיבית, נדרש מענה כולל והוליסטי- ולא התמקדות בתחום אחד או בסוג אוכלוסייה מסוים. על כן, יחידת-השינוי, היא הישוב. כדי שתכנית כזאת תצליח, מחויבת הנהלת הישוב, יחד עם המערכות השונות הפועלות בה, למקם את התכנית בראש סדר העדיפויות ולפעול ללא ליאות ליצירת השינויים הנדרשים, לגיוס משאבים וליישום הפעולות השונות.

התכנית מספקת משאבים להרחבת שעות-הפעילות במועדוני-הנוער, במגרשי-הספורט בישוב וכן בהארכת שעות עבודתם של אנשי-מקצוע ומתנדבים הנוכחים בזירות בהן יש ריכוזי נוער. התכנית עוסקת בגיוס מנהיגים מקרב בני-הנוער- כאשר מנהיגים אלה משמשים "סוכני מניעה". ניתנים מענים רבים לבני-הנוער, מתקיימות וועדות-פנאי עירוניות, בהן משתתפים נציגים מכל הגופים ברשות-המקומית, מתקיימות תכניות ספורט, המהוות קרקע מצוינת להקניית ערכים ומיומנויות אישיות וקבוצתיות. בימי הקיץ והחופשות, קיימת הערכות מיוחדת, לאור היעדר תעסוקה לתלמידים וזאת על-ידי מגוון מסגרות חלופיות ואטרקטיביות הפועלות בו-זמנית ובעיקר בשעות הלילה. בין התכניות המופעלות בקיץ- מגרשי ספורט מוארים, מחצלות, 'לילות לבנים', אירועי-שיא במתחמים מפוקחים ועוד.

השנה הושם דגש מיוחד על נושא האלימות-ברשת. בכנס-השנתי שנערך בשבוע שעבר, אמר השר לביטחון-פנים, גלעד ארדן:" האתגר החשוב שעומד בפנינו בעת הזאת, הוא השיח-האלים והפגיעה באמצעות הרשתות-החברתיות. בסקרים שערך המשרד לביטחון-פנים, ראינו שהאלימות ברשת, מדורגת כאמור בין שלוש העבירות המטרידות ביותר את הציבור הישראלי" ומכאן ש"עיר ללא אלימות", תתמקד הקיץ, בעיקר בנושא זה.

#זכרונים #בחירות #זיכרוןיעקב

bottom of page