הנס של לסטר יתכן גם במושבה!

אין בעולם הרבה אנשים שהיו מהמרים בתחילת עונת-הכדורגל באנגליה כי דווקא הקבוצה הקטנה והצנועה של לסטר תזכה באליפות ה'פריימר-ליג' וגם תבטיח את מקומה בליגת-האלופות. מה שנראה לפני מספר חודשים כאשליה הזויה ומופרכת, הפך למציאות שהיכתה בתדהמה, כל מי שהכדורגל מעניין אותו, אבל על עובדה שאין עליה עוררין נקבעה: לסטר-סיטי אלופת אנגליה!.
איך זה קרה? היטיב לבטא זאת המאמן המוכתר והמאושר של הקבוצה הכי מפתיעה בעולם הספורט, קלאודיו רניירי, כאשר השיב בראיון שנערך עמו, לרגל קבלת תואר 'מאמן-העונה' באנגליה:" לקחתי קצת מהטקטיקה האיטלקית שלי וחיברתי אותה לתשוקה וללב האנגלי הגדול וזאת התוצאה!".
גם הצניעות של רניירי צריכה לשמש דוגמא ומופת, אבל העובדה היא שהוא הצליח לחולל את אחת ההפתעות הגדולות בעולם הספורט, יחד עם קבוצה של שחקנים, שעד לא מכבר היו אלמונים ואיש בקושי ידע את שמותיהם.
הרחק מאוד מהעיר הקטנה לסטר שבאנגליה, התחולל גם בישראל סוג של 'נס לסטר': קבוצת הכדורסל של קרית-גת הצליחה לשרוד בליגת-העל הישראלית, וזאת בניגוד מוחלט לכל התחזיות המוקדמות, שניבאו לה לנשור מיד בתום העונה, לליגת-המשנה.
קרית-גת, בלי אולם-ביתי (שיחקה באשקלון), כמעט ללא קהל ובטח ללא מסורת, אבל עם שחקן בן 41, מאיר טפירו ועם מאמן אמיץ, נחוש, מאמין בדרכו, נתי כהן ושורה ארוכה של פצועים, מבין הזרים שלה,- למרות כל אלה ובזכותם, חוללה קרית-גת 'נס קטן' בהשוואה ללסטר-סיטי, אבל ענק בקנה מידה ישראלי.
בשני המקרים הללו, ניצחה הרומנטיקה את הכסף הגדול והוכיחה כי היכן שנמצא לב-ענק, אפילו בעלי-הון נכנעים!
בין קרית-גת לבין לסטר-סיטי, מצויים מן הסתם עוד מקומות בעולם הספורט, בהם התרחשו ניסים כאלה והשאלה היא אם יש סיכוי שמשהו בלתי אפשרי כזה, יתרחש גם בזכרון-יעקב?.
על פניו, ברור שהתשובה שלילית, שהרי למעט כדורסל-נשים, אין במושבה שום ענף ספורט קבוצתי-תחרותי. אם בעבר הרחוק היו בזכרון-יעקב שתי קבוצות כדורגל פעילות, שאף רשמו הישגים נאים בליגת-המשנה של-פעם, ונמצאה גם קבוצת כדורסל ש'עשתה קולות' מבטיחים, הרי מאז שקע הספורט הקבוצתי-תחרותי בישוב לתרדמה ממושכת.
אבל לניסים ספורטיביים, יש מן הסתם, דינמיקה משלהם והם מתרחשים דווקא במקומות לא צפויים ובניגוד לכל תחזית או היגיון ומכאן שהכל אפשרי.
מה צריך כדי להתניע את גלגלי הנס הספורטיבי של זכרון-יעקב? להתחיל ממש מבראשית, לייסד ולהקים מועדון כדורגל או כדורסל מקומי, להעניק לו בתחילת דרכו את המשאבים הדרושים לקיומו, לרתום אליו אנשי מקצוע ולגייס סביבו את ציבור חובבי הספורט במושבה.
אחר-כך להתקדם בהדרגה במעלה הליגות הנמוכות ולמרות שאולי ייקח הדבר זמן, להאמין ביכולת ובהשגת המטרה שתושג בסופה של דרך ארוכה וכואבת.
המתכון של רניירי בלסטר-סיטי ושל נתי כהן בקרית-גת, בהחלט עשוי להצליח גם בזכרון-יעקב, צריך רק את 'המשוגעים לדבר' אשר יציתו את אש האהבה לספורט הקבוצתי-תחרותי ואז, אולי בעוד עשור, יכולה זכרון-יעקב להצטרף לרשימת הניסים הספורטיבים של קרית-גת ולסטר-סיטי!