נתניהו גילה קשר משפחתי למושבה

ראש-הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו הגיעו השבוע לביקור במושבה זכרון-יעקב ועד מהרה התברר כי ביקור זה חשף סוג של 'קשר משפחתי' בין נתניהו לבין זכרון-יעקב.
ראש-הממשלה ערך ביקור ב'מוזיאון ניל"י ושם נחשף למסמכים הקשורים לאביו, בן-ציון נתניהו משנת 1938, כאשר היה אביו בן 28 שנים.
מדובר בפנייה של המשורר שאול טשרנחובסקי לאלכסנדר אהרונסון, אחיו של אהרון אהרונסון ובה הציע המשורר לקבל את בן-ציון נתניהו לשיחה. נתניהו היה עורכו של עיתון 'הירדן' ולאחר-מכן עורך 'הספרייה המדינית'.
כתוצאה מפניית המשורר אכן נפגש אלכסנדר אהרונסון עם נתניהו האב וסוכם בפגישה זאת, כי אכן יערוך חלקים מכתב-היד של ספר תולדות מחתרת ניל"י. בהמשך דנו השניים גם בנושאים הקשורים למצב יהדות אוסטריה.
ראש-הממשלה לא הסתיר את התרגשותו, נוכח חשיפת המסמכים הללו והביע את התרשמותו העמוקה מן הגילוי שהדגיש שוב את מקורותיה ושורשיה של הציונות.
הזוג נתניהו טייל גם ב'גני רמת-הנדיב' וסיים את ביקורו המפתיע במושבה.