הקשר בין נשיא קניה לזכרון-יעקב

אוהורו קנייטה, נשיא קניה, הגיע לביקור בישראל והתקבל על-ידי נשיא-המדינה ראובן ריבלין וראש-הממשלה בנימין נתניהו. הביקור של אוהורו קנייטה הביא לחתימה על הסכמים בין ישראל לבין קניה בשורה של נושאים ובהסכמה הדדית בין שתי המדינות לאחד כוחות במלחמה משותפת בטרור.
ראש-הממשלה בנימין נתניהו, ניצל את הביקור כדי להביע באוזני אורחו את התודה וההוקרה של ישראל לג'ומו קנייטה, נשיאה הראשון של קניה ואביו של אוהורו קנייטה, על הסיוע והעזרה שהגישה קניה בעת ביצוע 'מבצע אנטבה'.
ראוי לציין כי בשום מקום, במהלך הסיקור העיתונאי של ביקור קנייטה בישראל, לא הוזכרה העובדה לפיה הוגש נגד נשיא קניה, כתב-אישום בבית-הדין הבינלאומי בהאג, בגין ביצוע 'פשעים נגד האנושות'. קנייטה מואשם כי במהלך מערכת הבחירות שהתקיימה בקניה בשנת 2007, נשא באחריות לשורה ארוכה של מעשי רצח ואונס כנגד יריבים פוליטיים. במערכת הבחירות הזאת מצאו את מותם יותר מ-1000 קנייתים, רובם ככולם מהשבטים היריבים לקנייטה. נשיא קניה טרם עמד לדין ופרשנים סבורים כי חרף כתב-האישום שהוגש נגדו, אין סיכוי שיגיע להאג להתגונן נגד האישומים החמורים כלפיו.
רצה הגורל ובעת ביקורו של אוהורו קנייטה בישראל, הולכת ונשלמת כתיבתו של הספר "קניה אהובתי" ובו מגולל תושב זכרון-יעקב, יליד קניה, את תולדות יהודי קניה טרם מרד ה"מאו-מאו" בהנהגת ג'ומו קנייטה, אביו של הנשיא הנוכחי (אגב: "אוהורו" בסוואהילית פירושו-חופש...). הסיפור האמיתי, אשר מצוי בשלבי כתיבה, מתפרסם פרקים-פרקים באתר של "כרמים" kramim.co.il והשבוע רואה אור הפרק ה-18 של הספר.
